آمریکا دست از تضعیف امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بردارد
کد خبر: 22149

آمریکا دست از تضعیف امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی بردارد

گفت‌وگوها میان شی جینپینگ و ولادیمیر پوتین در کرملین به پایان رسید؛ گفت‌وگوهای سه ساعته‌ای که پیرامون موضوعات مختلفی بحث شد.

 

به گزارش خودکارنیوز و به نقل از خبرگزاری تاس، در ابتدا شی جینپینگ، رئیس‌جمهوری چین و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه به مدت یک ساعت و نیم با تعداد محدودی از نماینده‌ها و سپس مذاکرات را با تعداد گسترده‌ای از نمایندگان ادامه دادند.

 

دومین دور از مذاکرات در کاخ کرملین برگزار شد. سپس اسناد مشترکی میان این دو روسای جمهور امضا شد. این دور از گفت‌وگوها با ضیافت شام در کاخ کرملین به پایان خواهد رسید.

 

پس از گفت‌وگوها، ولادیمیر پوتین در بیانیه مطبوعاتی بیان کرد: کرملین صادقانه از اینکه میزبانی رئیس‌جمهور چین را برعهده دارد، خوشحال است. تمام گفت‌وگوهای ما از دیروز تا امروز موفقیت آمیز بوده و در فضایی کاملا گرم و سازنده شکل گرفت.

 

وی در ادامه با اشاره به خط لوله گازی جدید روسیه-چین اظهار کرد: تقریبا تمام پارامترهای توافقنامه خط جدید لوله گاز تحت عنوان "قدرت سیبری ۲" از روسیه به چین از طریق مغولستان به توافق رسید. ما درباره یک پروژه خوب بحث و توافق کردیم.

 

رئیس جمهور روسیه همچنین گفت: ما استفاده از یوان چین را در پرداخت‌ها بین روسیه و کشورهای آفریقایی، آسیایی و آمریکای لاتین حمایت می‌کنیم.

 

پوتین به بالاترین رکورد تجارت روسیه و چین اشاره کرد و افزود: علی‌رغم پیامدهای ناشی از همه‌گیری کرونا و فشار تحریم‌های غرب، تجارت میان این دو کشور در سال ۲۰۲۲ به رکورد ۱۸۵ میلیارد دلار رسیده است. پیش‌بینی می شود که امسال روسیه و چین نه تنها به حجم تجارت ۲۰۰ میلیارد دلاری که چند سال پیش توافق کردیم، برسد بلکه از این نقطه عطف نیز عبور خواهیم کرد.

 

وی در ادامه تصریح کرد: بنده معتقدم که همکاری‌های دوجانبه میان این دو کشور به نفع مردم هر دو کشور است.

 

در ادامه شی جینپینگ نیز به نوبه خود گفت: ما باید به طور مشترک از امینت انرژی میان این دو کشور و روابط اقتصادی و تجاری دوجانبه محافظت کنیم. همچنین، تقویت روابط چین و روسیه در حوزه تحقیقات علمی  و فناوری ضروری است.

 

براساس بیانیه منتشر شده توسط روسای جمهور روسیه و چین، این دو کشور ضمن حمایت از صلح و ثبات در خاورمیانه، از عادی‌سازی روابط میان ایران و عربستان سعودی استقبال کردند.

 

در این بیانیه مشترک آمده است: این دو طرف (روسیه و چین) از صلح و ثبات در خاورمیانه و روابط ایران و عربستان سعودی که از طریق مذاکرات به نتیجه رسیده است، حمایت می‌کنند.

 

این بیانیه مشترک همچنین متذکر شد: روسیه و چین باور دارند که هیچ قدرت هسته‌ای نباید تسلیحات هسته‌ای خود را در خارج از کشور مستقر کنند. قدرت‌های هسته‌ای نباید تسلیحات هسته‌ای خود را در خارج از خاک خود مستقر کنند؛ آنها باید تمامی تسلیحات هسته‌ای را که در خارج مستقر کرده‌اند خارج کنند. جدا از این مورد، مسکو و پکن همچنین نظم جهانی چندقطبی و جهانی شدن اقتصاد را ترویج خواهند داد.

 

بیانیه مشترک شی و پوتین تاکید کرد: روسیه و چین با تلاشها برای استفاده از فضای بیرونی جهت مواجه و درگیری مسلحانه مخالف هستند و برای مقابله با چنین فعالیت‌هایی اقدامات لازم را انجام خواهند داد.

 

مسکو و پکن نسبت به فعالیت‌های فزاینده موشکی ایالات متحده ابراز نگرانی کردند و گفتند: روسیه و چین نسبت به فعالیت‌های فزاینده آمریکا درخصوص ایجاد یک سیستم دفاع موشکی جهانی و استقرار آن در قسمت های مختلف جهان نگران هستند. ما از آمریکا می‌خواهیم تا تضعیف امنیت منطقه‌ای و بین المللی را متوقف کند.

 

براساس این بیانیه مشترک، روسیه در پایان بر تعهدش نسبت به اصل "چین واحد" تاکید و اعلام کرد همانطور که چین، جزیره تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند، روسیه نیز مخالف استقلال تایوان به هر شکلی است.

دیدگاه تان را بنویسید