ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را به انتقال نیرو به مرز متهم کردند
کد خبر: 27819

ارمنستان و جمهوری آذربایجان یکدیگر را به انتقال نیرو به مرز متهم کردند

همزمان با شدت گرفتن تنش‌ها میان جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان بر سر آینده منطقه قره‌باغ کوهستانی این دو کشور روز پنجشنبه یکدیگر را به انتقال نیرو و تجهیزات نظامی به نقاط مشترک مرزی متهم کردند.

به گزارش خودکارنیوز، ارمنستان و جمهوری آذربایجان پنجشنبه یکدیگر را به انتقال نیرو و تجهیزات نظامی به مرز مشترک میان دو کشور متهم کردند. 

این در حالی است که تنش‌ها میان باکو و ایروان بر سر آینده منطقه قره‌باغ کوهستانی شدت گرفته است. باکو اخیرا با استقرار یک ایست و بازرسی نظامی مسیر مهم لاچین به قره باغ را مسدود کرده است. این تنها مسیر دسترسی ارمنستان به قره باغ است، اما جمهوری‌ آذربایجان مدعی است که هدف از این اقدام جلوگیری از قاچاق سلاح است. 

«نیکول پاشینیان»، نخست‌وزیر ارمنستان روز پنجشنبه جمهوری آذربایجان را به جمع‌آوری تشکیلات نظامی در طول خط تماس در منطقه قره‌باغ کوهستانی و مرز آذربایجان و ارمنستان متهم کرد. 

وزارت خارجه ارمنستان ضمن بیان این ادعا کرده که علاقه‌ای به تشدید تنش‌های نظامی ندارد و آماده انعقاد یک توافق صلح است گفته که منابع مختلف اقدام جمهوری آذربایجان در ارسال تجهیزات نظامی را تأیید کرده‌اند. 

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان این ادعاها را رد کرده و در بیانیه‌ای از ایروان خواسته آنچه به گفته باکو «تحریک‌های نظامی و سیاسی» است را خاتمه دهد. 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «این ادعاها بخشی از یک بازی فریبکارانه سیاسی دیگر است.»

«حکمت حاجی‌اف»، مشاور رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان در مسائل سیاست خارجی در گفت‌وگویی با رویترز مدعی شد که نیروهای مسلح کشورش در حال انجام رزمایش‌های از پیش‌برنامه‌ریزی‌شده به منظور آمادگی برای پاییز و زمستان هستند. 

حاجی‌اف ضمن متهم کردن ارمنستان به تجمیع نیروها در منطقه مرزی و همچنین خرید سامانه‌های تسلیحاتی جدید گفت اقدامات باکو بخشی از «روند برنامه‌ریزی همیشگی» این کشور است. 

در جنگ سال ۲۰۲۰ جمهوری آذربایجان موفق شد بخش‌های قابل توجهی از سرزمین‌هایی را که در دهه ۱۹۹۰ به ارمنستان واگذار کرده بود از این کشور پس بگیرد. روسیه بعد از اتمام این جنگ اقدام به حفظ نیروهای حافظ صلح در منطقه کرده است. 

دیمیتری پسکوف،  سخنگوی کرملین روز پنجشنبه گفت که مسکو به وظایف خود به عنوان ضامن صلح در منطقه قفقاز جنوبی عمل می‌کند. 

پسکوف با وجود این از تصمیم ارمنستان برای میزبانی یک رزمایش مشترک با حضور ۸۵ سرباز آمریکایی در هفته آینده انتقاد کرد و آن را غیرسازنده خواند.

دیدگاه تان را بنویسید