چالشهای اقتصادی و امنیتی پیش روی رژیم صهیونیستی پس از پایان جنگ غزه
در حال حاضر صهیونیستها درگیر یک جنگ شدید در غزه هستند که در پیش روی آن، قطعا تبعات این جنگ دامنگیر آنها خواهد شد.
به گزارش خودکارنیوز ، در حال حاضر صهیونیستها در بدترین دوران تاریخ هفتاد چند سال خود به سر میبرند. عملیات طوفان الاقصی تمامی معادلات صهیونیستها را دچار مشکل کرده و شکستی سنگین به آنها تحمیل کرده است که با نگاه واقع بینانه، میتوان گفت هرگز نمیتوان این شکست را جبران کرد. ابعاد امنیتی و نظامی این شکست به قدری عمیق است که هیچگاه فرماندهان و مقامات ارشد رژیم صهیونیستی نخواهند تنوانست آن را جبران کنند. این شکست همیشه همراه صهیونیستهاخواهد بود.
اما مسائلی وجود دارد که هنوز به صورت روشن خود را نشان نداده اند. تبعات و پیامدهایی از جنگ که پس از پایان جنگ غزه، آشکار خواهند شد، به عبارت دیگر، پس از پایان جنگ در غزه، رژیم صهیونیستی وارد یک دوره دیگری خواهد شد که برای صهیونیستها کم از جنگ نخواهد داشت.
درگیریهای سیاسی
رژیم صهیونیستی همواره از درگیریهای سیاسی گسترده رنج برده است. نگاهی به تاریخ این رژیم، این مسئله را ثابت میکند. اختلافات سیاسی در همه کشورهای جهان وجود دارد، اما در رژیم صهیونیستی درگیریهای سیاسی معنای دیگری میدهد. ترور اسحاق رابین، نخست وزیر چپگرای این رژیم، نشان دهنده این است که درگیریهای شدید سیاسی، یکی از چالش های همیشگی این رژیم بوده است که حتی میتواند رنگ و بوی امنیتی پیدا کند.
در یازده ماه قبل از هفت اکتبر، سرزمین های اشغالی یکی از بی سابقه ترین اختلافات و درگیری های درونی خود را پشت سر گذاشته بود. جریان راستگرای افراطی به رهبری نتانیاهو در یک طرف ماجرا و جریان چپ به رهبری لاپید و گانتس در طرف دیگر موضوع، شدید ترین اختلاف سیاسی داخلی در تاریخ رژیم صهیونیستی را رهبری کردند.
اعتراضات به اصلاحات قضائی در سرزمین های اشغالی
این درگیری و اختلافات به حدی بود که مخالفان نتانیاهو هشدار سقوط و فروپاشی اسرائیل در صورت ادامه شرایط را می دادند. اختلافات به بدنه سیاسی رژیم صهیونیستی نیز راه پیدا کرد و بخش قابل توجهی از نیروهای ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی تبدیل به منتقد دولت نتانیاهو شدند.
یکی از هشدار های مستمر مخالفان نتانیاهو، احتمال حمله به اسرائیل بود. آنها اعلام میکردند نتانیاهو با تضعیف ارتش رژیم صهیونیستی به دلیل تمایلات سیاسی خود، وضعیت امنیتی اسرائیل را بحرانی کرده است ولی هیچ توجهی به این موضوع نمیکند. در نهایت با وقوع عملیات طوفان الاقصی در تاریخ هفت اکتبر و شکست سنگین و بی سابقه رژیم صهیونیستی در مقابل فلسطینیان، هشدار های مخالفان نتانیاهو به حقیقت پیوست و صهیونیستها از آنچه که میترسیدند به سرشان آمد.
این امر نه تنها باعث کاهش اختلافات سیاسی پیش از عملیات نشد، بلکه آن را تشدید کرد، اکنون صهیونیستها نتانیاهو را عامل هلاکت بسیاری از کشته شدگان رژیم صهیونیستی میدانند و خواهان برکناری او هستند. تقابلات میان جریان راست و چپ رژیم صهیونیستی همچنان ادامه دارد و انتظار می رود با پایان جنگ در غزه، تنش و نزارع سیاسی همچون سونامی بزرگ، سرزمین های اشغالی را دربر بگیرد.
استهلاک نظامی رژیم صهیونیستی و کاهش امنیت
نظامیان و افسران سابق صهیونیستی از ماهها قبل در رابطه با وضعیت ارتش این رژیم هشدار داده بودند. به عقیده آنها، ارتش این رژیم تنها در نیروهای هوایی خلاصه شده و نیروهای زمینی این ژریم آمادگی کامل برای رویارویی با دشمن ندارند.
غافلگیری هفت اکتبر به وضوح نشان داد این امر واقعیت دارد و اگر کمک آمریکاییها نبود، احتمالا ارتش این رژیم به این زودی ها قادر به انجام عملیات زمینی در غزه نبود. اما مسئله اصلی در حال حاضر تلفات و خسارات این رژیم طی نبردهای فعلی در غزه و شمال فلسطین اشغالی است. ارتش این رژیم تاکنون متحمل خسارات فراوانی در درگیری های زمینی در غزه و شمال فلسطین شده است. تلفات و خسارات این رژیم به گفته خوده خبرنگاران صهیونیست، بیشتر از آن چیزی است که اعلام میشود.
همه اینها درحالی است که تحلیلگران بر این باورند که نبرد در غزه به زودی به پایان نخواهد رسید. ارتش رژیم صهیونیستی با ادامه روند جنگ در شمال و جنوب و استمرار تلفات دهی، مستهلک تر میشود و جبران خسارات سخت تر و با هزینه های بیشتر خواهد بود.
نتیجه این موضع، کاهش و تضعیف قوای نظامی صهیونیستها در آینده پس از جنگ خواهد بود. از این رو در ماههای آینده پس از پایان جنگ، باید انتظار افزایش اقدامات ضد صهیونیستی در سرزمین های اشغالی، در پس زمینه تضعیف قوای نظامی این رژیم را داشت. این امر میتواند توازن قوای میان رژیم صهیونیستی و محور مقاومت را نیز تغییر دهد. این مسئله در کاهش جزب مهاجر به اسرائیل و افزایش مهاجرت معکوس تاثیر مستقیم خواهد داشت.
پیامدهای اقتصادی
یکی از اصلی ترین پپامدهایی که بعد از پایان جنگ غزه گریبان گیر صهیونیست ها خواهد بود و از هم اکنون چهره خود را نشان داده است، خسارت سنگین اقتصادی این جنگ بر دوش این رژیم است. وضعیت اقتصادی این رژیم پیش از جنگ حال و روز خوشی را تجربه نمیکرد، حال با وقوع این جنگ باید منتظر شرایط اقتصادی نا مطلوبی برای صهیونیست ها بود. وب سایت رویترز، در واکنش به تاثیرات جنگ با غزه اینگونه می نویسد: «جنگ غزه اقتصاد اسرائیل را به سمت ناشناخته ای می برد»
وب سایت صهیونیستی themarker در این رابطه نوشت: «هر روز که از جنگ میگذرد، روشن تر می شود که اثرات کلان اقتصادی جنگ غزه برای اسرائیل، بسیار دردناک و شدید از اثرات ناشی از بحران کرونا خواهد بود. از جمله آسیب های اقتصادی مورد انتظار: جهش هزینه های زندگی به دلیل تضعیف شِکِل (واحد پول رژیم صهیونیستی)، کاهش شدید خدمات اجتماعی و توقف اصلاحات ضروری است. اولین جلساتی که توسط مقامات ارشد مالی اسرائیل پس از ۷ اکتبر برگزار شد، احتمالاً منعکس کننده مرحله اول، یعنی مرحله انکار در مدل پنج مرحله ای کوبلر - راس بود. این مدل بیانگر آنست که انسان در برخورد با مرگ و از دستدادن افراد ۵ حالت انکار، خشم، چانه زنی، افسردگی و پذیرش را از خود نشان میدهند.»
به گفته این وب سایت: «مقامات ارشد وزارت اقتصاد امور مالی در آن نشست گفتند که التهاب امنیتی فعلی، یک رویداد کلان اقتصادی نیست و سیستم امنیتی هزینه ها را از بودجه خود تامین خواهد کرد! خیلی زود مشخص شد که چقدر اشتباه می کردند. یک ماه بعد، مشخص می شود که اثرات کلان اقتصادی این رویداد دردناک خواهد بود. اکثر مدیران مالی که در حال حاضر سمتهای ارشد دارند، حتی در دوران بحران کرونا در همین سمت یا در سایر سمتهای ارشد تر بودند. آنها می گویند که این بار احتمالاً وضعیت اقتصادی، بسیار بدتر خواهد بود. نگرانی بزرگتر این است که ترکیب شرایط ممکن است وضعیتی را ایجاد کند که در جهان و اسرائیل پس از جنگ یوم کیپور اتفاق افتاد - رکود تورمی. این ترکیبی از رکود (یعنی کندی رشد اقتصادی و افزایش بیکاری) و افزایش قیمت است که حتی با وجود کاهش واقعی تقاضا نیز رخ می دهد. رئیس بخش بودجه اعلام کرده است که فقط سه هفته اول جنگ، برای اسرائیل ۳۰ میلیارد شِکِل پیامد مالی داشته است.»
در کنار دیگر مولفهها، این شرایط از جمله مواردی است که میتواند سهم بسیار زیادی در کاهش جذب مهاجر به سرزمین های اشغالی و افزایش مهاجرت معکوس داشته باشد.
در جایی که شرایط اقتصاد حال و روز بحرانی دارد و همچنین وضعیت امنیتی دچار یک ضربه جدی شده است، انتظار وقوع هرگونه حادثه و اتفاقی از جمله سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و ... وجود خواهد داشت، وضعیتی که رژیم صهیونیستی در مسیر آن قرار دارد
دیدگاه تان را بنویسید