نخستین دیدار وزرای خارجه آمریکا و روسیه پس از جنگ اوکراین
وزرای خارجه آمریکا و روسیه برای اولین بار پس از جنگ اوکراین با هم دیدار کردند.
به گزارش خودکارنیوز به نقل از رویترز، دیپلماتهای ارشد روسیه و ایالات متحده روز پنجشنبه برای اولین بار پس از جنگ اوکراین در حاشیه نشست گروه ۲۰ با هم دیدار و گفتگو کردند.
یک مقام ارشد آمریکایی در این ارتباط اعلام کرد که «آنتونی بلینکن»، وزیر امور خارجه آمریکا به «سرگئی لاوروف»، وزیر امور خارجه روسیه گفت که به جنگ پایان دهد و از مسکو خواست تا تعلیق پیمان هستهای استارت جدید را لغو کند.
خبرگزاریهای روسی نیز به نقل از وزارت خارجه روسیه گزارش دادند که لاوروف و بلینکن در پایان جلسه پشت درهای بسته کمتر از ۱۰ دقیقه در حال حرکت صحبت کردند و هیچ مذاکره سیاسی میان آنها به صورت رسمی صورت نگرفته است.
بلینکن بعداً در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که در دیدار کوتاه و غیررسمیاش به لاوروف گفته بود: «مهم نیست در جهان یا در روابط ما چه اتفاقی میافتد، ایالات متحده همیشه آماده تعامل و اقدام بر روی کنترل تسلیحات استراتژیک خواهد بود، همانطور که ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی حتی در اوج جنگ سرد هم در این زمینه تعامل داشتند.»
در عین حال سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا گفت که واشنگتن انتظار گفتگوی رسمی بیشتر با روسیه را در کوتاه مدت ندارد و معتقد است که دیدار کوتاه بلینکن و لاوروف چیزی را تغییر نخواهد داد.
پیش از این در نشست وزرای خارجه گرووه بیست، آمریکا و متحدان اروپایی از کشورهای جی بیست خواسته بودند تا به فشار بر مسکو برای پایان دادن به جنگ اوکراین ادامه دهند.
بلینکن همچنین در اظهاراتی که پس از سخنرانی خود در نشست گروه بیست منتشر شد، گفت: «ما باید همچنان از روسیه بخواهیم که به جنگ تجاوزکارانه خود پایان دهد و به خاطر صلح بینالمللی و ثبات اقتصادی از اوکراین خارج شود.»
همچنین وزیر خارجه آمریکا تاکید کرد که این کشور از اوکراین حمایت دیپلماتیک خواهد کرد تا جنگ پایان یابد. بلینکن درعین حال یادآور شد: تنها روسیه و چین مخالف بیانیه نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ بودند.
وزیر خارجه آمریکا در خصوص پیمان «استارت نو» مدعی شد که پایبندی مشترک به این پیمان به نفع روسیه و آمریکا خواهد بود.
بلینکن بدون اشاره به حمایتهای مداوم نظامی و مالی غرب از اوکراین، مدعی شد نگرانی در خصوص حمایت نظامی چین از روسیه، نگرانی مشترک دیگر کشورها هم است.
دیدگاه تان را بنویسید