رسانه کانادایی: اسرائیل به هیچیک از اهدافش در غزه نمیرسد
تصاویر آخرالزمانی غزه نشان از میزان تاثیر حملات هوایی رژیم صهیونیستی در تخریب ساختمانها و بدل کردن این منطقه به مکان غیرقابلسکونت برای فلسطینیان دارد؛ اما آنچه ارزیابی آن دشوار است، این است که این رژیم پس از کشتن بیش از ۲۴ هزار فلسطینی به اهداف جنگی خود دست یافته یا نه.
به گزارش خودکارنیوز ، رسانه کانادایی «سیبیسی» در گزارشی درباره میزان تحقق اهداف جنگی رژیم صهیونیستی در جنگ غزه نوشته است: با تداوم جنگ غزه و مشهود نبودن هیچ پایانی برای آن، تحلیلگران بر این باورند که حتی پیروزیهای کوچک هم برای اسرائیل دور از دسترس هستند.
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی تا امروز سه هدف اصلی را برای حملات این رژیم به غزه اعلام کرده است: نابودی حماس، آزادسازی اسرا و تضمین اینکه غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل محسوب نخواهد شد.
از بین بردن حماس
نتانیاهو هفته گذشته در یک نشست خبری به ستایش درستاوردهای این رژیم پرداخت و مدعی شد که دوسوم توان نظامی حماس از بین رفته است. او گفت تلآویو تا «پیروزی کامل» به این جنگ ادامه خواهد داد.
با وجود ادعاهای نتانیاهو درباره کاهش چشمگیر قدرت نظامی حماس، در گزارش سیبیسی آمده است: ساختار فرماندهی این گروه و توانایی آن برای مقابله با نیروهای اسرائیلی همچنان دستنخورده باقی مانده است.
«نور عرفه» عضو اندیشکده «مرکز خاورمیانه کارنگی» میگوید: حماس متحمل خساراتی شده، اما هنوز یک قدرت نظامی موثر است. آشکار است که حماس هنوز کنترل بسیاری از تونلها را در دست داشته و هنوز هم میتواند با حملات خود سربازان اسرائیلی را غافلگیر کند.
رژیم صهیونیستی مدعی است که کنترل شمال نوار غزه را در دست دارد، اما در گزارش سیبیسی آمده است: حماس همچنان به حملات موشکی خود از شمال غزه ادامه داده و نشان داده است که میتواند در این منطقه برای سربازان اسرائیلی کمین بگذارد.
«آرون برگمان» استاد مطالعات جنگ در «کینگز کالج لندن» میگوید: هر روز بیانیههایی از اسرائیل میشنویم که این تعداد از سربازان حماس را کشته است؛ گویی این اهمیتی دارد. ندارد! حتی اگر اسرائیل ۶۰ یا ۹۰ درصد سربازان حماس را هم از بین ببرد، باز مهم نیست. همین که حماس بتواند در انتهای نبرد روی پایش بایستد، یعنی پیروزی حماس.
تونلها
سیبیسی گزارش داد که مقامات اسرائیل اخیراً اعتراف کردند گستردگی شبکه تونلهای زیرزمینی حماس بیشتر از تصورات آنها بوده و بخش اعظم این شبکه هنوز عملیاتی است. در این گزارش آمده است: بعضی از این تونلها چندطبقه بوده و آنقدر بزرگ هستند که میتوان با خودرو در آنها رفتوآمد کرد!
از سوی دیگر، برخی از این تونلها در چنان عمق زیادی از زمین حفر شدهاند که حتی بمبهای ۹۰۰ کیلوگرمی ساخت آمریکا توان نابود کردن آنها را ندارد.
برگمان که پیشتر در ارتش رژیم صهیونیستی عضویت داشته، میگوید: وقتی این جنگ تمام شود، دو چیز سر جای خود باقی خواهد ماند: حماس، و شبکه تونلها. زیرا اسرائیلیها نه زمان از بین بردن آنها را دارند و نه فناوری لازم را.
او با اشاره به تلههایی که حماس در سرتاسر تونلها کار گذاشته، به سیبیسی گفت: اگر اسرائیلیها بخواهند تونلها را نابود کنند، باید از طریق هوا اقدام کنند که پیچیدگیهای خود را دارد. یا اینکه میتوانند از مواد منفجره استفاده کنند. اما آنها نمیخواهند وارد تونلها شده و با حماس وارد جنگ تنبهتن شوند، چون اگر چنین کاری کنند، برتریهای خود را از دست خواهند داد. آنها (در تونل) از پشتیبانی هوایی و حمایت تانکها برخوردار نیستند. از این رو، سربازان نمیخواهند وارد تونلها شوند.
آزادسازی اسرا
این هم یکی دیگر از اهداف رژیم صهیونیستی است که مکررا به آن اشاره کرده اما در تحقق آن موفقیت چندانی نداشته است.
سران رژیم صهیونیستی مدام درخواست برای آتشبس را رد کرده و مدعی شدهاند که حماس جز با اعمال زور، راضی به آزادسازی اسرا نخواهد شد.
«یوآو گالانت» وزیر جنگ این رژیم هفته گذشته تکرار کرد: آزادسازی اسرا تنها در نتیجه فشار نظامی اتفاق خواهد افتاد. اگر فشار نظامی را متوقف کنیم، سرنوشت اسرا ماندن در غزه است، زیرا حماس تمایلی به گفتوگو با ما نخواهد داشت.
این امر حتی در اراضی اشغالی هم مورد انتقاد قرار دارد. بزرگترین منتقدان نتانیاهو در این زمینه، خانواده اسرایی هستند که در حال حاضر در اختیار حماس قرار دارند. آنها میگویند که تلآویو باید پیش از حمله به غزه، اسرا را آزاد کند.
نور عرفه میگوید: اسرائیل از منظر آزادسازی اسرا شکست مفتضحانهای خورده و نهتنها نتوانسته آنها را آزاد کند، بلکه سهتن از آنان را که تلاش داشتند فرار کنند هم کشته است!
برگمان میگوید: تنها راه آزادسازی اسرا، مذاکره است. دولت سعی دارد به مردم بگوید که عملیات نظامی در این زمینه کمک میکند. این مهمل است. این فقط بهانه دولت است برای ادامه عملیات نظامی.
رژیم صهیونیستی در حالی آزادسازی اسرا را یکی از اهداف اصلی خود در جنگ غزه عنوان کرده، که تا امروز تنها یک اسیر را از طریق حمله نظامی آزاد کرده و ۱۰۵ اسیر در مدت آتشبسی که در نوامبر سال گذشته برقرار شد، آزاد شدند.
در گزارش سیبیسی آمده است: دستکم سه اسیر بهاشتباه توسط خود نیروهای اسرائیل کشتهشدهاند و تلآویو تخمین میزند که ۲۷ اسیر هم در اسارت حماس از دنیا رفته باشند. حماس میگوید که بر اثر حملات هوایی اسرائیل، چند اسیر کشته شدهاند.
برگمان میگوید: با زور نمیتوان این کار را انجام داد. بعضی اسرائیلیها فکر میکنند مانند عملیاتهای خارقالعاده هالیوودی تمام اسرا را در یک حمله شجاعانه آزاد خواهند کرد. این ممکن نیست.
رهبران حماس
نتانیاهو برای دستیابی به هدف سوم خود، یعنی تضمین اینکه غزه دیگر تهدیدی برای اسرائیل محسوب نشود، باید رهبران کلیدی حماس را که در طراحی عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر نقش داشتند، از میان بردارد.
تا امروز عالیرتبهترین عضو حماس که رژیم صهیونیستی توانسته او را از میان بردارد، «صالح العاروری» نایبرئیس دفتر سیاسی حماس است که در حملهای پهپادی در لبنان به شهادت رسید.
اما «یحیی سِنوار» رئیس دفتر سیاسی حماس که مغز متفکر عملیات طوفان الاقصی بود، هنوز پابرجا بوده و گفته میشود در غزه سکونت دارد.
عرفه میگوید: به باور من، اسرائیل به دنبال یک پیروزی نمادین است و فکر میکند که کشتن رهبران عالیرتبه حماس میتواند نوعی از پیروزی را به ارمغان بیاورد؛ زیرا در میدان شکست خورده و در هفتم اکتبر هم متحمل شکست اطلاعاتی و استراتژیک بزرگی شد.
رژیم صهیونیستی اخیراً اعلام کرد که یکی از لشکرهای اصلی خود را از غزه خارج کرده و جنگ را وارد مرحلهای با شدت کمتر میکند. به گفته برگمان، این اقدام رژیم صهیونیستی اعتراف به شکست در دستیابی به اهداف نظامی است.
او میگوید: این پذیرش این است که آنها به اهداف خود دست نخواهند یافت. اگر با چهار لشکر نتوانستند، بعید است حال با نیروهای کمتر بتوانند.
روزانه ۲۵۰ تن در فلسطین به شهادت میرسند که نیمی از آنها کودک هستند و به گزارش سازمان ملل، دو میلیون تن از شهروندان غزه آواره شدهاند. آنها که باقی ماندهاند نیز با مشکل گرسنگی مواجه هستند. نور عرفه میگوید: آنچه اسرائیل به آن دست یافت، بدل کردن غزه به منطقهای غیرقابلسکونت بود.
دیدگاه تان را بنویسید