باران سیل آسا و طوفان بیسابقه در اسپانیا / یک نفر جان باخت + فیلم
باران سیل آسا و طوفان بیسابقه روز شنبه در اسپانیا علاوه بر تعطیلی فرودگاه والنسیا و خاموشی گسترده در این کشور، جان یک نفر را گرفت.
به گزارش خودکارنیوز به نقل از خبرگزاری آناتولی، والنسیا استانی است که تاکنون بیشترین آسیب را به دلیل وقوع این طوفان و باران سیل آسا متحمل شده است بهطوری که بعضی از شهرهای این استان شبیه ونیز شدهاند.
بر اساس گزارش آژانس هواشناسی اسپانیا (AEMET)، ایستگاه هواشناسی فرودگاه والنسیا بارش ۶۶.۱ لیتر باران در هر متر مربع در عرض یک ساعت را اندازهگیری کرده است که این رقم رکورد شدیدترین بارندگی در ماه نوامبر را به ثبت رسانده و رتبه سوم بیشترین حجم بارش ثبت شده در تاریخ اسپانیا را به خود اختصاص داده است.
باران سیل آسا با وزش باد شدید، تگرگ و رعد و برق همراه است.
ابتدا پروازها به مقصد فرودگاه والنسیا به دلیل وقوع سیل به تعویق افتاد اما سازمان خدمات فرودگاهی اسپانیا متعاقبا اعلام کرد که باند این فرودگاه به دلیل برخورد صاعقه غیرفعال شده است.
در استان ساراگوسا پسر ۱۷ سالهای بر اثر واژگونی درختی که در زیر آن پناه گرفته بود، کشته شد.
همچنین این طوفان باعث قطع برق حدود ۶ هزار و ۶۰۰ تن از سکنه تاراگونا واقع در منطقه کاتالونیا شده است.
وقوع سیل همچنین در مناطق مرکزی اسپانیا مانند آویلا گزارش شده است.
این طوفان یکی دیگر از رویدادهای آب و هوایی رکوردشکن سال جاری در اسپانیا است که تا اینجای کار گرمترین تابستان و گرمترین ماه اکتبر را در تاریخ اسپانیا ثبت کرده است.
به گفته آژانس هواشناسی اسپانیا، از زمانی که ثبت وضعیت آب و هوا در سال ۱۹۵۹ در این کشور آغاز شد، دریای بالئار (بخشی از آبهای دریای مدیترانه که بین کرانههای شرقی اسپانیا، جنوب سواحل فرانسه و غرب جزایر کورسیکا و ساردینیا واقع شده است) هرگز در این زمان از سال به این اندازه گرم نبوده و همین موضوع میتواند در توضیح دلیل وقوع نابهنگام این طوفان کمک کند.
آژانس هواشناسی اسپانیا در توییتی نوشت: دریای گرم لزوماً به معنای بارانهای سیلآسا نیست اما اگر شرایط جوی مناسب وجود داشته باشد، دریای گرم به معنای انرژی در دسترس بیشتر و قدرت بیشتر برای انتقال گرما و وقوع طوفان است.
این آژانس با اشاره به اینکه تغییرات آب و هوایی عامل اصلی افزایش دما در خشکی و دریا است، افزود: اگرچه نسبت دادن وقوع تک تک پدیدههای جوّی به تغییرات آب و هوایی منطقی نیست اما آنچه مسلم است اینکه منطقه مدیترانه در حال حاضر شاهد افزایش بارندگیهای سیلآسا بوده است.
دیدگاه تان را بنویسید