آثار مخرب گرمایش و تغییرات اقلیمی؛ هزاران ماهی در عراق تلف شدند
مقامات عراقی در حال بررسی علت مرگ هزاران ماهی در استان میسان واقع در جنوب این کشور هستند که طی روزهای گذشته در یکی از رودخانهها تلف شدند.
به گزارش خودکارنیوز، تحقیقات اولیه برای یافتن علت این پدیده زمانی آغاز شد که انبوهی از ماهیهای کپور نقرهای، بیجان در سواحل رودخانه العز به حالت شناور مشاهده شدند.
ماهیگیران استان جنوبی میسان که در نزدیکی مرز ایران واقع شده وقتی برای صید به رودخانه العز بازگشتند با شگفتی صدها تُن ماهی کپور را مشاهده کردند که تلف شده و روی آب شناور بودند.
آسوشیتدپرس در گزارشی ضمن اشاره به این واقعه آورده است که رودخانه العز یکی از منابع مهم درآمد صیادان و ساکنان استان میسان به حساب میآید.
اگرچه هنوز علت دقیق مرگ ماهیها مشخص نشده اما خبرگزاری عراق (اینا)، با انتشار گزارشی اعلام کرد که دولت کمیته ویژهای را رای بررسی این موضوع تشکیل داده است.
این در حالیست که باسم محمد، مدیر اداره محیط زیست استان میسان به آسوشیتدپرس گفت که مرگ و میر ماهیها ناشی از پایین آمدن سطح آب و کاهش میزان اکسیژن در رودخانه است.
وی در ادامه تصریح کرد که کمبود آب باعث ازدحام ماهیها و موجودات زنده آبی رودخانه در فضایی محدودتر میشود که این موضوع کاهش میزان اکسیژن آب را به همراه دارد.
خشکسالی و عدم بارندگی در چند سال اخیر منجر به پایین آمدن قابل توجه سطح آب در دو رودخانه دجله و فرات و همچنین کاهش سطح آب رودخانههای جاری از سوی ایران و ترکیه، کشورهای همسایه عراق شده است.
آلودگی آب طی ماههای گذشته یکی از مسائل مهم و مورد توجه در سراسر عراق بوده است؛ از سوی دیگر اغلب کارشناسان افزایش دمای هوا را یکی از مهمترین دلایل کاهش سطح آب رودخانهها و در نتیجه مرگ و میر ماهیها عنوان کردهاند.
بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، عراق جزو ۵ کشوری است که با بیشترین میزان آسیب پذیری در برابر تبعات ناشی از تغییرات آب و هوایی روبرو است.
عراق همچنین بنا به گزارش کارشناسان سازمان ملل متحد، سی و نهمین رتبه را در فهرست کشورهای در معرض تهدید تنش آبی به خود اختصاص داده است.
این کشور با چالشهای متعدد ناشی از تغییرات اقلیمی از جمله امواج گرمای طولانی مدت، نابودی زمینهای حاصلخیز، شوری خاک و شیوع طوفانهای گرد و غبار روبرو است که به دلیل ضعف زیرساختها و سرمایه گذاری ناکافی وخیمتر شده است.
به گزارش سازمان ملل متحد، بیابانزایی و کمبود آب به شکلی نامتناسبی بر آسیب پذیرترین قشرها تأثیر می گذارد و هزاران نفر را مجبور به ترک مناطق روستایی و نقل مکان به مناطق شهرها می کند.
دیدگاه تان را بنویسید