کمبود داروی حیاتی بیماران قلبی در خوزستان
بیماران قلبی عروقی خوزستان برای تأمین قرص وارفارین دچار مشکل شدهاند و داروخانه به داروخانه به دنبال تأمین این قرصها هستند.
به گزارش خودکارنیوز، مدتی است که بیماران قلبی عروقی خوزستان برای تأمین قرص وارفارین دچار مشکل شدهاند و داروخانه به داروخانه به دنبال تأمین این قرصها هستند.
وارفارین یک داروی ضد انعقاد خون (رقیقکننده خون) است. وارفارین، لختگی خون را کاهش میدهد و برای درمان یا پیشگیری از لخته شدن خون در شریانها و وریدها به کار برده میشود و احتمال سکته مغزی، حملات قلبی یا ابتلا به بیماریهای خطرناک دیگر را کاهش میدهد
اگر فردی دچار لخته خون در پا شده باشد، احتمالاً یک دوره کوتاه وارفارین به مدت ۶ هفته تا ۶ ماه مصرف خواهد کرد؛ اما اگر وارفارین با هدف کاهش خطر لخته شدن خون مصرف شود، احتمالاً دوره درمان بیش از ۶ ماه و شاید در بعضی موارد مادامالعمر باشد.
هرچند برخی از داروها به عنوان جایگزین وارفارین معرفی شدهاند اما برخی از پزشکان معتقدند که بهترین راه جلوگیری از تشکل لخته خون برای برخی از بیماران مصرف قرص وارفارین است و داروهای جایگزین، کارکرد وارفارین ندارند.
داروخانه به داروخانه در پی وارفارین
یکی از شهروندان اهوازی میگوید: مدتی است که پزشک متخصص قرص وارفارین را برای من تجویز کرده اما داروخانهها میگویند از اواخر بهار این قرصها توزیع نشده است.
وی میگوید: به ناچار قرصهایی خریدم که تاریخ انقضای حک شده روی آنها دسامبر 2023 بود که در واقع نهایتا تا 11 دیماه میتوانم این قرصها را استفاده کنم.
یکی دیگر از شهروندان خوزستانی میگوید: بعد از اینکه قرص وارفارین را در داروخانههای اهواز پیدا نکردم به ناچار به بصره رفتم و از عراق این قرصها را تهیه کردم.
وی میافزاید: تهیه دارو از بازار کشورهای همسایه راه حل موقتی است و نباید برای یک داروی ساده کیلومترها طی کرد و به یک کشور خارجی سفر کرد.
او ادامه میدهد: بیماران قلبی به اندازه کافی استرس دارند و نباید استرس نبود دارو به آنها تحمیل شود. بهتر بود که از مدتها پیش به فکر نیاز بازار بود و سازمان غذا و دارو اجازه تحمیل استرس به بیماران را نمیداد.
تحریمها، علت کمبود وارفارین
مدیر داروی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی اهواز میگوید: به دلیل تحریمها، امکان واردات قرص وارفارین به کشور وجود نداشت و به همین دلیل با کمبود آن مواجه شدیم.
نرگس خدری ادامه میدهد: نوع وارفارینی که در داخل کشور استفاده میشود، نوع فلاندی است و در حال حاضر این نوع قرص به کشور وارد شده اما مقدار قابل توجهی از آن در داروخانهها موجود نیست.
وی بیان میکند که قرص وارفارین در سه نوع تولید میشود که شامل تولید شرکتهای آلمانی، فلاندی و همچنین تولید داخلی است. در حال حاضر، نوع فلاندی این قرص به کشور وارد شده و در برخی از داروخانهها موجود است.
به گزارش خبرگزاری فارس، هم اینک قرصهای وارفارین در داروخانههای علوم پزشکی و هلال احمر با نسخه پزشک در دسترس بیماران قرار گرفته است اما نکته قابل توجه این است که این داروها تا 5 ماه دیگر تاریخ دارند.
به نظر میرسد مسئله کمبود قرص وارفارین در خوزستان بهصورت موقت حل شده است اما با توجه به نیاز بیماران به این قرصها در ماههای آینده دوباره این مشکل تکرار میشود.
دیدگاه تان را بنویسید