کد خبر: 20964

فعات

 

 

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۱ و ۲۰ 

 

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۱ و نیم 

تحریم‌های روسیه علیه ۷۷ شخص آمریکایی

مسکو در یک اقدام متقابل علیه واشنگتن، ۷۷ شخص آمریکایی را تحریم کرد.

به گزارش خودکارنیوز، مسکو دیروز چهارشنبه تحریم‌ها علیه ایالات متحده را گسترش داد تا سطح تنش‌ها بین دو کشور در میانه حمایت آمریکا از اوکراین در جنگ با روسیه، بیش از پیش افزایش پیدا کند.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام کرد: در واکنش به افزایش مداوم لیست شهروندان تحریم شده روسیه  توسط واشنگتن، ورود 77 آمریکایی به روسیه برای همیشه ممنوع شد.

این وزارتخانه افزود: بار دیگر برای فهم بهتر واشنگتن تاکید می‌کنیم که هرگونه اقدام خصمانه علیه روسیه، از جمله اقدامات تحریمی، با پاسخ مواجه خواهد شد و دودش به چشم خود آمریکایی ها می رود.

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۱ و ۴۰ 

وجود "لیتیوم" در دریاچه ارومیه؛ از شایعه تا واقعیت

اخیراً گزارشی درباره امکان برداشت لیتیوم از ‌کف تالاب‌های خشک شده کشور و حتی دریاچه ارومیه در یکی از رسانه‌های رسمی کشور منتشر شد و این گمانه زنی را در ذهن افکار عمومی ایجاد کرد ‌که شاید عده‌ای در کشور با نگاه به منافع اقتصادی به عمد به دنبال خشک کردن دریاچه ارومیه بوده‌اند.

به دنبال انتشار گسترده‌ی خبرادعای وجود منابع عظیم «لیتیوم» در دریاچه ارومیه، یکی از نمایندگان مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی تلاش برای ‌خشک کردن عمدی دریاچه ارومیه برای برداشت لیتیوم را دروغ محض، عنوان و آسیب ‌زیست محیطی خشک شدن دریاچه ارومیه را بسیارسنگین‌تر از منافع اقتصادی آن مطرح کرده است.

به گزارش خودکارنیوز به نقل از ایسنا، برای بررسی بیشتر این موضوع پای صحبت‌های رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز می‌نشینیم.

دکتر بهروز ساری صراف، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه وجود تمامی کانی‌ها در اکوسیستم دریاچه ارومیه و نحوه استخراج آن بسیار مهم است، اظهار کرد: موضوع وجود لیتیوم در دریاچه ارومیه شاید به دلیل اینکه مکان آن دریاچه ارومیه بوده، بسیار مورد توجه قرار گرفته است، زمانی که می‌توان از عمق ۲۰۰ تا دو هزار متری، صنایع نفت و گاز را از دل زمین، اقیانوس و دریاها استخراج کرد، قطعاً استخراج لیتیوم از سواحل و عمق پنج یا هشت متری، موضوعی غیرعقلایی و غیر اقتصادی برای خشکاندن دریاچه ارومیه محسوب می‌شود.

وی ادعای خشکاندن دریاچه ارومیه را به دلیل استخراج لیتیوم غیرمنطقی دانست و گفت: به نظر می‌رسد مطرح کردن این موضوع در یکی از رسانه‌ها، از نظر علمی فاقد ارزش و محتوای خبری است؛ چرا که این خبر هیچ منبع موثق، بنیان علمی و تکنیکی ندارد.

وی ادامه داد: دریاچه ارومیه در بهترین حالت حدود ۳۴ میلیارد متر معکب آب داشت ولی اکنون با کم شدن آب سواحل جنوبی تبدیل به پهنه ای خشکی شده است، اگر قرار بود از دریاچه ارومیه لیتیوم استخراج شود، به راحتی می‌توانستند این مواد را از سواحل جنوبی کم عمق دریاچه که سالیان زیادی می‌شود خشک شده‌اند، برداشت کرد.

رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با اشاره به اخبار انتشار شده در خصوص استخراج لیتیوم از دریاچه ارومیه، گفت: معتقدم مطرح شدن موضوع لیتیوم، راهی برای منحرف کردن اذهان عمومی است؛ چرا که اگر قرار بود گروه خاصی به استخراج لیتیوم اقدام کنند، قطعا بی سرو صدا و با هزینه‌ی کم این اقدام را انجام می دادند و نیازی نبود میلیون‌ها نفر را از این موضوع آگاه کنند.

استخراج لیتیوم، ارزش خشکاندن دریاچه ارومیه را ندارد

وی با بیان اینکه لیتیوم موادی نایاب یا پربها است، ولی آنقدر هم ارزشمند نیست که بخواهند دریاچه ارومیه را به دلیل استخراج آن، از بین ببرند، گفت: برخی بر این باورند که با دستیابی به لیتیوم می‌توان به قدرت ناشناخته‌ای دست یافت، در حالیکه برداشت این مواد حتی توجیه اقتصادی ندارد به طوریکه قیمت یک کیلو میگو و زعفران در مقایسه با قیمت لیتیوم بسیار گران‌تر است، زمانیکه تمامی صنایع برقی و خودروی ما به کشوری مانند چین وابسته است از نظر عقلی چه لزومی دارد به خاطر هر کیلو لیتیوم با ارزش حداکثر۱۵۰ دلار حتی کم تر از قیمت یک کیلو زعفران که ۱۵۰۰۰دلار است ، دریاچه را بخشکانیم و رسوای جهان شویم حتی مافیا هم به همین اندازه بی عقل نیست که دست به چنین اقدامی که توجیه اقتصادی ندارد، بزند.

وی در خصوص علت پررنگ شدن چنین ادعایی در جامعه، گفت: به نظر می رسد انتشار چنین اخباری باعث می شود تا مسائل اصلی و واقعی دریاچه از جمله سدسازی بی رویه، هدر رفت آب در بخش کشاورزی و عدم مدیریت بهینه مصرف آب در بطن چنین اخباری مخفی بماند در حالیکه چنین تحلیل‌هایی با توجه به نبود استنادهای علمی و منابع رسمی، بیهوده و فاقد ارزش محسوب می‌شود و نگرش مردم را از واقعیت دور می کند، شاید نیز بهانه ای برای عدم احیای دریاچه ارومیه باشد.

دکتر صراف با بیان اینکه برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه علاوه بر اینکه توجیه اقتصادی ندارد حتی در صورت صحت چنین موضوعی نیاز به اخذ مجوزهای متعدد دارد، گفت: برداشت هر نوع کانی ملزم به اخذ مجوز از نهادهای دولتی از جمله سازمان صنعت، معدن و تجارت و محیط زیست است که طبق بررسی ها هیچ گونه مجوزی از این نهادها فعلا تا این تاریخ برای برداشت لیتیوم از دریاچه ارومیه صادر نشده است ولی مطمئن هستم که تلاش ها و فشارهای رسمی و غیر رسمی برای برداشت نمک دریاچه که می تواند شامل اکثر کانی‌ها از جمله لیتیوم نیز باشد، بیشتر خواهد شد

Bakhtiari: وی یکی از مسائل مهم دریاچه ارومیه را اجرای برنامه‌های پنج ساله‌ی توسعه کشاورزی عنوان کرد و گفت: عدم توجه به برنامه‌های توسعه، عامل اصلی در تخریب تمامی تالاب‌ها، دریاچه واکوسیستم است شاید افرادی با ارائه موضوعاتی مانند برداشت لیتیوم قصد دارند عامل اصلی از نظر پنهان بماند و با توجه به نیاز مملکت به فرآورده‌های کشاورزی جهت امنیت غذایی و عدم توانمندی سازمان های کشاورزی برای جوابگویی به نیازهای عظیم، علاقه مند به کمرنگ شدن موضوع دریاچه ارومیه هستند.

وی با بیان اینکه انتشار موضوعی مانند برداشت لیتیوم برای کمرنگ کردن برنامه های توسعه‌ای است، خاطرنشان کرد: همچنین عواملی مانند افزایش جمعیت و نیازهای روز افزون قدرت کشاورزی از نظر تکنولوژی، عدم ارتقای سیستم های نوین آبیاری و عدم کشش کشاورزی ایران، باعث برهم خوردن اکوسیستم شده است.

نمایندگان خواستار احداث بی رویه سد در حوضه دریاچه ارومیه هستند

رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز با انتقاد از عملکرد برخی از نمایندگان در راستای توجه به برنامه‌های توسعه‌ای، گفت: قطعا برای برخی از نمایندگان، رای مهم‌ تر از حفظ اکوسیستم است، برخی از نمایندگان برای به دست آوردن محبوبیت بیشتر و امکان استقرار در بهارستان به سازمان های مسئول جهت احداث سدها فشار آورده و خواستار احداث بی رویه سدها در حوضه دریاچه ارومیه و به ویژه در حوضه رودخانه لیلان چای شده‌اند که این امرباعث تخریب اکوسیستم می‌شود.

وی تاکید کرد: نمایندگان مجلس، باید نماینده‌ی واقعی مردم شوند و نیازهای واقعی، منطقی و منافع ملی مردم و نسل آینده را مورد توجه قرار دهند و تنها به فکر و دنبال منافع شخصی حضور خود در بهارستان نباشند.

وی با تاکید بر اینکه سیاست‌های افزایش جمعیت به تفکیک مصارف کشاورزی، پوشاک، خوراک، محیط زیست و اکوسیستم را تحت تاثیر قرار می‌دهد، گفت: به عنوان مثال جمعیت تبریز از اوایل پیروزی انقلاب از ۵۰۰ هزار نفر به حدود دو میلیون نفر افزایش یافته است که این امر قطعا در روستاها و شهرهای حوضه دریاچه ارومیه نیز به وضوح رخ داده است، افزایش جمعیت قطعا افزایش نیازهای اقتصادی، اجتماعی و غذایی را نیز به دنبال خواهد داشت و این امر به تدریج باعث تخریب اکوسیستم می‌شود.

هزینه انتقال آب صرف جلوگیری از تبخیر آب دریاچه ارومیه شود

صراف تاکید کرد: ما هنوز نتوانسته‌ایم توان تبخیر اتمسفری را مدیریت کنیم تا میزان آب کمتری تبخیر شود، اگر ۵۰ درصد تبخیر دریاچه ارومیه کاهش پیدا کند چهار برابر آبی که قرار است به دریاچه وارد شود، در خود حوضه آبگیر دریاچه باقی خواهد ماند. در حال حاضر تبخیر آب دریاچه بیش از هزار میلی متر بوده و بارش به میزان ۳۰۰ میلی متر است یعنی سه برابر آورد سالیانه‌ی اتمسفر، خروج توسط تبخیر اتمسفر اتفاق می‌افتد.

وی با تاکید بر اینکه بهتر است هزینه انتقال آب صرف جلوگیری از تبخیر آب دریاچه ارومیه شود، ادامه داد: اگر مسئولان نسبت به تبخیر آب دریاچه ارومیه مدیریت خوبی داشته باشند نیازی به انتقال آب از سایر حوضه‌ها با وجود مشکلات تکنیکی، اقتصادی، سرزمیننی و مدیریتی نبود.

وی با اشاره به راهکارهای مختلف برای جلوگیری از تبخیر آب دریاچه ارومیه، گفت: در کشوری مانند ژاپن که هیچ مشکل آبی نیز ندارند، از انرژی پنل‌های خورشیدی با قرار دادن در سطح آب اقیانوس، بهره مند می‌شوند ما نیز می‌توانستیم در داخل کشور از این پنل‌ها روی دریاچه ارومیه نصب کرده و علاوه بر استفاده از انرژی، از تبخیر آب نیز جلوگیری کنیم.

رئیس دانشکده برنامه ریزی و علوم محیطی دانشگاه تبریز ادامه داد: راهکارهای زیادی در رابطه با کاهش تبخیر آب وجود دارد که سالیان زیاد از سوی نخبگان دانشگاهی برای جلوگیری از تبخیر آب ارائه می‌شود ولی چون این راهکارها از سوی متولیان امر، اقتصادی به نظر نمی‌رسد، کنار گذاشته می‌شود و انتقال آب از سایر حوضه‌ها که از نظر علمی فاقد ارزش است در راس برنامه‌های مسئولان صرفا به خاطر پول سازی آن، قرار می‌گیرد.

صدور مجوز برداشت کانی برم از دریاچه ارومیه

وی با بیان اینکه تنها مجوزی که قرار است برای برداشت موادی از اعماق دریاچه ارومیه صادر شود، (به استناد گفته های کارشناسان محترم سازمان محیط زیست استان )بحث برداشت کانی برم است، اظهار کرد: این کانی بیشتر در مسائل صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد، حد و اندازه‌ی برداشت این کانی نیز مشخص بوده است و هیچ نوع پنهان کاری برای برداشت این کانی از دریاچه ارومیه نشده است؛ چرا که سازمان محیط زیست نیز مجوز لازم را برای برداشت آن ارائه داده است.

وی با اشاره به کاربرد کانی برم در صنعت، خاطرنشان کرد: کانی برم «Bromine» عنصری شیمیایی با عدد اتمی ۳۵ و نمادBr است، این کانی در ساخت برومید اتیلن به کار گرفته می شود و آن نیز در سنتز مواد آلی، رنگ بری، خالص‌سازی آب، حلال، مایع آتش خاموش کن، کندکننده آتش برای پلاستیک‌ها، رنگ‌ها(ارغوانی سلطنتی، بروموتیمول آبی)، مواد دارویی، گندزدایی، صنایع فیلم و عکاسی، انواع آفتکش ،علف کش، قارچ کش استفاده می‌شود.

صراف ادامه داد: نظارت کافی باید برای برداشت هر نوع مواد از طبیعت انجام شود تا برداشت غیراصولی و بیش از حد آن باعث تخریب و صدمه به اکوسیستم نشود.

 

 

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۱ و ۵۰ 

تساوی ایران و آفریقای جنوبی در جام جهانی هاکی

در ادامه رقابتهای جام جهانی هاکی در آفریقای جنوبی، تیم ایران امروز چهارشنبه ۱۹ بهمن به مصاف تیم میزبان رفت و این دیدار با نتیجه تساوی به پایان رسید.

به گزارش خودکارنیوز، در چهارمین روز از رقابتهای جام جهانی هاکی در آفریقای جنوبی، تیم ایران امروز چهارشنبه ۱۹ بهمن در چهارمین دیدار خود در مرحله گروهی به مصاف تیم میزبان رفت و این دیدار با نتیجه ۴ -۴ به پایان رسید.

گل‌های ایران را یعقوب بهرامی (۲ گل)، امیرمهدی میرزاخانی و رضا نوروززاده هر کدام یک گل به ثمر رساندند.

تیم ملی هاکی ایران فردا پنجشنبه ۲۰ بهمن در آخرین دیدار خود در مرحله گروهی ساعت ۱۵:۵۰ به مصاف تیم چک می رود.

تیم ایران در جدول مرحله گروهی رقابتهای جام جهانی با ۷ امتیاز در جایگاه دوم قرار دارد.

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۲ 

 دختر کیم جونگ اون باز هم خبرساز شد!

دختر کیم جونگ اون رهبر کره شمالی روز سه‌شنبه در یک ضیافت نظامی به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تأسیس ارتش این کشور ظاهر شد و این گمانه‌زنی را تقویت کرد که دخترش جانشین نهایی او خواهد شد.

به گزارش خودکارنیوز، چهارمین حضور دختر کیم جونگ اون در انظار عمومی قبل از آنچه انتظار می‌رود بزرگترین رژه نظامی کره شمالی تا کنون باشد، برگزار می‌شود. این جشن که در پیونگ یانگ، برگزار می‌شود، در بحبوحه تنش‌های شدید با آمریکا بر سر آزمایش موشکی نظامی در شبه جزیره کره برگزار می‌شود.

عکس‌هایی که روز چهارشنبه توسط خبرگزاری مرکزی دولتی کره منتشر شد، جو آئه را نشان می‌دهد که گفته می‌شود حدود ۹ یا ۱۰ ساله است، به جای پدرش در جلو و وسط نشسته است. این دختر در حالی که پدرش در این مراسم باشکوه دست مقامات ارشد را می‌فشرد از نزدیک در کنار پدرش ایستاد.

مو‌های دختر جوان شبیه به مدل موی مادرش، ری سول جو، بانوی اول بود. او یک کت مشکی و پیراهن لباس سفید پوشیده بود، درست مانند پدرش، اما این ظاهر را با دامن مشکی و کفش کرد.

تحلیلگران می‌گویند که کیم دخترش را به رویداد‌های عمومی مرتبط با ارتشش می‌برد تا به جهان نشان دهد که قصد ندارد داوطلبانه سلاح‌های هسته‌ای خود را تسلیم کند، که ظاهراً آن را قوی‌ترین تضمین برای ادامه حکومت خانواده کیم می‌داند.

رسانه‌های دولتی جو آئه را "محترم" و "محبوب" توصیف کردند و این گمانه زنی را بیشتر تقویت کرد که او به عنوان جایگزین پدرش مطرح می‌شود.

او همچنین اخیراً در آزمایش یک موشک بالستیک قاره پیما در ماه نوامبر دیده شد و از آن زمان پدرش را در جلسه‌ای با دانشمندان نظامی و بازرسی موشک‌های بالستیک همراهی کرده است.

خبرگزاری کره شمالی روز چهارشنبه اعلام کرد که کیم همچنین به همراه دخترش از محل اقامت افسران ارتش خلق کره بازدید کرد.

کیم جونگ اون در طول سخنرانی خود گفت که این بزرگترین افتخار و باعث خوشحالی وی است که فرمانده عالی ارتشی باشد که به عنوان قوی‌ترین ارتش جهان شناخته می‌شود.

در گزارش‌های مربوط به دیدار کیم از سربازان، هیچ اشاره‌ای به هیچ اظهارنظری در مورد واشنگتن یا سئول نشده است، اما روزنامه رسمی پیونگ یانگ در سرمقاله‌ای گفته است که ارتش کره شمالی قرار است با تهدیدات دشمن با یک حمله فوق‌العاده قوی با قدرت غیرقابل تصور مقابله کند.

این روزنامه می‌گوید آزمایش‌های تسلیحاتی و تمرین‌های رزمی کره شمالی در سال گذشته، نمایش موفقیت‌آمیز قدرت نظامی عظیم بود.

کره شمالی که با انزوای اقتصادی عمیق و کمبود مواد غذایی مواجه است، در آزمایش تسلیحات از جمله موشک‌هایی که برای حمله به اهدافی در کره جنوبی و ایالات متحده طراحی شده بودند، طی یک سال رکوردشکنی کرده است.

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۲ و ۱۰ 

خطر سرمازدگی و ریزش بهمن در ارتفاعات/ از کوهنوردی اجتناب کنید

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از بارش برف و وزش باد شدید و خطر سرمازدگی و ریزش بهمن در ارتفاعات خبر داد و گفت: از کوهنوردی و صعود به ارتفاعات اجتناب کنید.

به گزارش خودکارنیوز، صادق ضیاییان در گفت و گو با ایسنا با توجه به فعالیت سامانه بارشی در کشور درباره وضعیت جوی کوهستان و ارتفاعات اظهار کرد: طی روز پنجشنبه ( ۲۰ بهمن ) فعالیت سامانه بارشی و سرد در نیمه‌شمالی کشور شامل ارتفاعات شمال غرب، زاگرس شمالی و مرکزی، ارتفاعات البرز و شمال شرق به‌صورت ابرناکی، مه آلودگی، وزش باد شدید و بارش برف و کولاک پیش‌بینی می‌شود.

وی ادامه داد: طی روز جمعه (۲۱ بهمن) نیز بارش‌ها با شدت کمتر همچنان در ارتفاعات نیمه شمالی به‌ویژه ارتفاعات البرز و شمال شرقی کشور همراه با وزش باد ادامه دارد. در سایر مناطق کشور وزش باد مهمترین پدیده جوی است.

به گفته رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا به‌تدریج از شنبه(۲۲ بهمن) سامانه بارشی جدیدی وارد کشور می‌شود که مجدد بارش‌ها از نیمه‌غربی کشور آغاز می‌شود.

وی همچنین درباره ارتفاعات تهران طی روزهای آینده گفت: روز پنجشنبه فعالیت سامانه بارشی و سرد همراه با ابرناکی و مه آلودگی و بارش برف و وزش باد شدید و کولاک مورد انتظار است و روز جمعه نیز بارش تناوبی برف و وزش باد گاهی شدید به‌ویژه طی ساعات اولیه روز و غروب و شب پیش‌بینی می‌شود.

رئیس مرکز ملی پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا افزود: با توجه به شرایط نامساعد جوی، ابرناکی و مه آلودگی، کاهش دید افقی و عمودی، بارش برف و کولاک و وزش باد گاهی شدید و احتمال وقوع بهمن در مناطق مستعد و راه‌های دسترسی به قله‌ها مورد انتظار است.

ضیاییان در پایان با بیان اینکه با توجه به کاهش محسوس دما و وزش باد شدید، تقویت سوزباد و خطر سرمازدگی وجود دارد،گفت: طی این مدت توصیه می‌شود از فعالیت‌های کوهنوردی اجتناب شود.

Bakhtiari: انتشار ساعت ۱۲ و ۲۰ 

مسمومیت ۲۵ مرد در حادثه گازگرفتگی در اصفهان

سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان از مسمومیت ۲۵ مرد در حادثه گازگرفتگی در هرند اصفهان خبر داد.

به گزارش خودکارنیوز، عباس عابدی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به ۲ حادثه گازگرفتگی شب گذشته در استان اصفهان اظهار داشت: اولین حادثه ساعت ۲۰ و ۵۸ دقیقه به مرکز فرماندهی عملیات اورژانس استان اصفهان گزارش شده است.

وی افزود: این حادثه در شهرضا منطقه منظریه گزارش شده و طی آن به دلیل استفاده از پیک نیک در خودرو گازگرفتگی گزارش شده است.

سخنگوی مرکز اورژانس استان اصفهان تصریح کرد: برای این حادثه یک واحد امدادی ۱۱۵ اعزام شد که متأسفانه مرد ۵۸ ساله تا قبل از رسیدن نیروهای اورژانس جان خود را از دست داده بود.

وی همچنین به دومین حادثه گازگرفتگی اشاره کرد و افزود: این حادثه نیز ساعت ۲۰ و ۵۳ دقیقه به مرکز فرماندهی عملیات اورژانس استان اصفهان گزارش شد.

عابدی افزود: در این حادثه که به دنبال نشت گاز اتفاق افتاده بود ۲۵ مرد ۱۰ تا ۵۰ سال دچار مسمومیت شدند.

وی با بیان اینکه یک واحد امدادی برای این حادثه اعزام شده است، گفت: چهار نفر از مسموم شدگان با آمبولانس و مابقی با وسیله شخصی به درمانگاه هرند منتقل شدند.

 

دیدگاه تان را بنویسید